رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد: ۱۸۶ پروژه نیمه تمام داریم که تا پایان سال تکمیل خواهد شد وزیر بهداشت: پژوهشگاه شهید رئیسی است همانند یک دانشگاه عمل می‌کند افتتاح پژوهشگاه شهید رئیسی و مجتمع آموزشی شهید خوارزمی در مشهد با حضور وزیر بهداشت+ فیلم هشدار ناپایداری جوی در ۹ استان کشور (۴ خرداد ۱۴۰۳) کشف بیش از ۲۷۰۰ عینک آفتابی قاچاق به ارزش ۱.۵ میلیارد تومان در بازار تهران ماجرای توقف یک حکم اعدام توسط شهید رئیسی و توبیخ قاضی چه بود؟ تفاوت انتقال مال غیر با کلاهبرداری ایران با جرم زدایی از مواد مخدر مخالفت کرد زائران رضوی در بازگشت به شهر‌های خود تعجیل نکنند | جاده‌های خراسان رضوی لغزنده است (۳ خرداد ۱۴۰۳) راهبرد شهیدجمهور برای چالش‌های زیست محیطی گره‌گشایی دیپلماتیک بود ارائه بیش از ۶۸۰۰ خدمت درمانی به حجاج ذخیره ۲ ماهه شیرخشک در کشور مهار آتش در منزل مسکونی واقع در خیابان فکوری مشهد+تصویر(۳ خرداد ۱۴۰۳) اولین اقدام دولت شهیدِ جمهور، واردات ۱۰میلیون دوز واکسن کرونا بود توزیع شیر رایگان؛ اقدامی که پس از ۶ سال وقفه با دستور شهید جمهور احیا شد شمار امدادرسانی به شرکت‌کنندگان آیین تشییع شهید جمهور به هزار و ۱۰۰ نفر رسید (۳ خرداد) ورود و تشرف ۱۰ هزار زائر ایرانی به مکه مکرمه امدادرسانی هلال‌احمر خراسان رضوی به ۸۰ نفر از حاضران در آیین تشییع رییس‌جمهور برقراری ۷۰ پرواز فوق‌العاده سران عالی رتبه خارجی در فرودگاه مهرآباد هشدار وقوع سیل به ۱۰ استان کشور (۳ خرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ارتباط نعناع و خنک شدن دهان چیست؟

  • کد خبر: ۹۴۸۲۲
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۳
ارتباط نعناع و خنک شدن دهان چیست؟
برای شما نیز پیش آمده است که هنگام خوردن نعنا احساس خنکی در دهان خود داشته باشید. آیا می‌دانید دلیل این حس چیست؟

به گزارش شهرآرانیوز، برخی از مواد غذایی پس از خوردن در دهان احساس خنک کنندگی ایجاد می‌کنند. فرقی ندارد که محیط بیرون چقدر گرم باشد، شما زمانی که این مواد غذایی مانند نعناع و فلفل را می‌خورید در دهان احساس خنکی می‌کنید. کپسایسین در فلفل ها، و منتول در نعناع سبب می‌شود زمانی که یک عدد نعناع یا شکلات نعنایی می‌خورید یا یک آدامس نعنایی می‌جوید، دهان شما خنک شود. در این بخش به شما می‌گوییم که چرا با خوردن نعناع در دهان احساس خنکی می‌کنید؟

چرا نعناع باعث خنک شدن دهان می‌شود؟

منتول و کپسایسین هر دو روی سیستم گیرنده‌های حسی تأثیر می‌گذارند و مواردی مانند لمس، دما و درد را تحت نظر دارند. نعناع روی مغز شما اثر می‌گذارد و باعث می‌شود که از بیرون احساس خنکی کنید. نورون‌های حسی که در پوست و دهان وجود دارند، می‌توانند احساسات مختلفی مانند گرما و سرما را حس کنند.

این نورون‌ها حاوی پروتئین مهمی می‌باشند که این پروتئین‌ها نقش حیاتی در کمک به احساس خنکی در دهان دارند و جریان یون‌ها را در غشای سلولی تنظیم می‌کنند.

این پروتئین یک کانال یونی است و کانال‌های یونی برای اینکه بتوانند پروتئین گیرنده محرک مورد نظر خود را تشخیص دهند، بسته می‌شوند. این کانال‌ها هنگام احساس خنکی باز می‌شوند تا یون‌های کلسیم و سدیم وارد سلول شوند. یون‌های تازه پتانسیل عمل را تحریک می‌کنند که سلول‌های عصبی را به مغز منتقل می‌کنند.

این یون‌ها با درگیر نمودن سلول‌های مغز و ارسال سیگنال‌هایی به مغز باعث ایجاد حس خنکی در داخل دهان می‌شوند. در کل مولکول‌های منتول سبب می‌شوند گیرنده‌های TRPM۸ کانال‌های یونی خود را باز کرده و یک پتانسیل عمل به مغز بفرستند و سبب خنک شدن دهان شوند، در واقع هیچ تغییر دمایی داخل دهان اتفاق نمی‌افتد، بلکه فقط احساس خنکی ایجاد می‌شود.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->